Virtuvėje

Virtuvėje

2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Tikras vištienos sultinys


Pirmiausia ir visos sriubos esmė - naminė višta. Aš perku Halės turguje, pačiame skyriaus gale rasite moterį, kuri prekiauja namine vištiena, žąsimis ir antimis. Geriausia nuvažiuoti anksti ryte, nes vėliau nieko nebelieka :) Taigi, nusipirkau 3 kg. vištą, kainavo apie 60 litų. Tuomet daržovių skyrius: česnakai, salierų stiebų, morkos, ryšulėlis petražolių, 1 poras, petražolės šaknis, svogūnai, salotos.


Aš vištieną supjausčiau dalimis, išvaliau ir nupjausčiau kiek įmanoma daugiau odos ir visus riebalus. Kaip visada, imu didžiausią puodą ir sudedu vištieną, daržoves (kiek įmanoma stambiau supjaustau), sudedu prieskonius: druską ir pipirus, lauro lapelius. Verdančiu vandeniu nuplikau salotas ir jomis uzdengiu visą sriubą, kad nenugaruotų.


Verdu apie 4-5 val., tuomet reikia perkošti, visas daržoves išmesti. Valgėme sriubą kiekvieną vakarą ir vis su skirtingais priedais: su ryžių makaronais, daigintomis daržovėmis, pievagrybiais... Sriuba gaunasi tikrai neįtikėtinai skani :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą