Kaip ir rašiau, mėsą mes perkame Halės turguje, skyriaus gale yra ūkininkų šeima, kurie pardavinėja jautieną, avieną. Taigi, šį kartą mes nusipirkome cukrinį jautienos kaulą ir 1 mažą gabaliuką krūtininės. Dar šiam sultiniui reikia šalotinių ir paprastų svogūnų, saliero gumbo, morkų.
Pirmiausia kaulus reikia apkepti orkaitėje, kokias 20 minučių. Aš į bleką dedu kaulus, supjaustau stambiai vieną šalotinį ir vieną paprastą svogūną, apšlakstau aliejumi, pipirais, druska.
Kol kaulai skrunda, sudedu visas stambiai supjaustytas daržoves i puodą. Kai kaulai apskrunda sudedu juos ir svogūnus į jau verdantį puodą.
Ir verdu apie 6-8 val. priklausomai, kiek laiko turiu. Kai sriuba išverda, reikia perkošti, viską kas lieka išmesti, pastatyti į šaldytuvą. Kitą rytą reikia nugriebti susidariusį riebalų sluoksnį ir tuomet pasišildom ir skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą