Virtuvėje

Virtuvėje

2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Tikras daržovių sultinys


Šiandien liko paskutinis iš mano numatytų ir suplanuotų gaminti sultinių - daržovių sultinys! Noriu pagaminti tikrą, skanų ir sveiką daržovių sultinį. Nusprendžiau išsivirti 9 litrus, vėliau bus galima šaldyti ir laikyti mažomis porcijomis. Pirmiausia Kalvarijų turguje nusipirkau visas daržoves: morkas, kopūstą, česnakus, pankolį, svogūnus, šalotinius svogūnus, petražolių ryšulėlį, saliero gumbą, salierų stiebus, raudonasias paprikas, šviežio baziliko lapelių.

Morkas, paprikas, kopūstą, salierų stiebus ir gumbą supjausčiau į keturias dalis, svogūnus per pusę, suplėšiau baziliko lapelius, kopūsto lapais uzdengiau visą sriubą, virdama mažiau išgaruoja.









Šalotinius svogūnus apšlaksčiau aliejumi, druska ir maltais juodais piprais, orkaitėje nustačius 230 laipsnių pakepiau apie 15 minučių. Vėliau sudėjau į sultinį. Manau, kitą kartą, kepsiu ir vieną papriką, kartu su svogūnais.




Virti reikia apie 1-1,5 val., kad gautųsi sodrus sultinys. Vėliau reikia nukošti ir paragavus galiu pasakyt, kad tikrai pavyko, labai jaučiasi pankolis, suteikia gaivumo. Šį sultinį planuoju gardinti skirtingais žalumynais, labai mėgstu daigintas saulegrąžas, pipirines, rukolą, pievagrybius. Aš tiesiog suverčiu visą lėkštę įvairiausių žalumynų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą